Hoppa till innehållet Hoppa till navigeringen Hoppa till början av sidan
 

International Search Partners AB
Göteborg ▪ Stockholm ▪ Malmö
+46 31 69 36 26 | info@ispa.se

Utmaningen har aldrig varit större

Chefsrekrytering (Excecutive Search) utgör basen i vår verksamhet. Vi rekryterar ledare på alla nivåer, från middle till top management och hela vägen upp till styrelseordföranden.

Att vara ledare på 2000-talet är en större utmaning än kanske någonsin tidigare. Trycket från ägare, överordnade och även underställda är idag mycket stort. Därtill kommer krav från myndigheter, kanske även samhällsopponion och media.

Samtidigt vill många människor bli chef, eller snarare ledare. Varför?

Kanske är det glädjen över att få andra människors förtroende, att få leda dem mot gemensamt uppsatta mål, att med sitt kunnande påverka utvecklingen i en verksamhet, som överskuggar de negativa aspekterna?

Visst kan det vara en del av svaret. Men det finns betydligt fler skäl till att människor söker chefstjänster, och alla är inte lika ädla. Önskan om hög lön och andra ersättningar är kanske inte lika känsligt som att sträva efter som inflytande, makt och status. För att inte tala om äventyrs-, uppmärksamhets-, kontroll- eller bekräftelsebehov?

Drivkrafter på gott och ont

Alla dessa drivkrafter, och fler därtill, finns mer eller mindre hos alla människor. De är i sig varken bra eller dåliga, de är bara drivkrafter. Det som avgör om en person blir en bra eller dålig ledare beror på hur kombinationen av drivkrafter och adekvata färdigheter matchar den aktuella utmaningen.

Utmaningen för oss som chefsrekryterare är alltså inte bara att matcha synliga kvalifikationer mot en kravspecifikation. Det handlar också om att se vilka drivkrafter som dominerar och hur göra en bedömning av hur kandidaten kommer att fungera i det nya sammanhanget.

Viktig kvalitetssäkring

För att kvalitetssäkra vår process tar vi hjälp av en legitimerad psykolog som gör en personlighetsbedömning innan den slutgiltige kanditaden anställs. Därigenom minimerar vi risken att anställa någon som inte är lämplig, eller som till och med kan vara skadlig för organisationen.

Senast publicerad: 190220 | Powered by SiteSmart